Samenwerken met leerlocaties

De KWS vindt cultuur belangrijk bij de vorming van een kind. Ook helpt ze graag met een goede voorbereiding op de middelbare school. Daarom werkt de KWS samen met Markant, Pianoschool Apeldoorn, Nationaal Park De Hoge Veluwe, Coda en nog allerlei andere culturele instanties.

 

 

Leerlocaties

Markant

Gigant is het ontmoetingspunt op het gebied van kunsteducatie in de stad Apeldoorn. Zij ondersteunt de KWS bij haar cultuureducatie. Meer info hierover vindt u op www.cultuurwijzerapeldoorn.nl. Meer weten over de stimulering van cultuureducatie door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap? Kijk eens op www.cultuureducatiemetkwaliteit.nl.

Pianoschool Apeldoorn

Pianoschool Apeldoorn heeft als doel om zo veel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen in aanraking te brengen met muziek en kennis te laten maken met de piano. Informatie over de pianoschool vindt u op www.pianoschoolapeldoorn.nl of bel naar 055-7114324.

Accres 

Accres is onze partner op gebied van sport en spel. We doen mee aan toernooien die zij organiseren, zoals voetbal, korfbal, volleybal en de scholierencross. Ook doen we mee aan de sport van de maand, hierdoor komen de kinderen in aanraking met diverse soorten sporten! Voor meer informatie ga naar www.accres.nl.

Coda

Als school liggen we praktisch naast Coda. Dit instituut herbergt het Apeldoorns archief, de bibliotheek en een museum. We gaan met de kinderen naar de bibliotheek en maken eveneens gebruik van het museum. www.coda-apeldoorn.nl.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Gezeteld in de 'City in the Woods' kan Nationaal Park De Hoge Veluwe natuurlijk niet ontbreken voor natuuronderwijs. In de herfst wordt dit prachtige park door veel klassen bezocht. Fietsen op de beroemde witte fietsen, het Kröller Möller museum en zelfs een Museonder: een museum onder de grond. Bekijk op www.hogeveluwe.nl wat u allemaal kunt beleven op dit prachtige park.