Eerste schooldag

Spannend, de eerste schooldag! Voor zowel uw kind als u. Samen met de KWS bereiden we uw kind goed op deze belangrijke stap voor.

Juf geeft uitleg aan kinderen aan instructietafel

De eerste ochtend

Iedere maand is er op de eerste woensdag een instroomochtend. Dit houdt in dat kinderen die in deze maand 4 jaar worden, op die ochtend worden uitgenodigd met hun ouder(s) of verzorger(s) om te komen kennismaken.

Op deze kennismakingsochtend brengt u uw kind naar zijn of haar groep en mag u een kwartiertje bij uw kind in de klas blijven. Om ongeveer 8.50 uur wordt u uitgenodigd door de unitleider van de onderbouw voor een gesprek van ongeveer een half uur. Zij zal u onder het genot van een kopje koffie meer vertellen over het reilen en zeilen in onze kleutergroepen. U ontvangt een informatieboekje waar alle praktische schoolzaken in staan en tevens wordt het kleuterboekje besproken. Aan het einde van de ochtend (12.15 uur) kunt u uw kind weer ophalen van school. 

De meester geeft uitleg aan klas

Wanneer uitnodiging kennismakingsochtend?

Een nieuwe leerling krijgt een uitnodiging voor de kennismakingsochtend de eerste woensdag van de maand voordat hij of zij vier wordt. De overige woensdagen die nog tussen zijn of haar verjaardag zitten kunnen als wenochtenden gebruikt worden. Aan het eind van de maand jarig? Dan krijgt u kind de uitnodiging een maand eerder zodat ook hij of zij ruim de tijd heeft om te wennen. Is uw kind al vier? Dan mag hij of zij direct instromen.

Kind op fiets

Wennen tijdens het Peuteruurtje

De peuters van ruim 3 jaar die naar het Koningskind gaan, mogen alvast oefenen op de basisschool tijdens het Peuteruurtje. We begrijpen heel goed dat naar school gaan een grote overgang is! Eén keer per maand op donderdag is er daarom ruimte om te komen wennen bij Juf Gerdien Kroon.

Neem contact op!